Audiovisuele collecties

Taalcursussen

Wens je op een snelle en efficiënte manier een nieuwe taal te leren? Je taalvaardigheden in een andere taal te verbeteren? Wens je een reis naar het buitenland voor te bereiden?

Onze taalcursussen bestaan uit handboeken, cd’s, cd-roms of een combinatie van media.

Je kan in de collectie van de bibliotheek terecht voor basisboeken maar ook grondigere leermethodes om een nieuwe taal onder de knie te krijgen.

 

Dvd's

In de collectie dvd’s vind je animatie- en speelfilms, televisiereeksen en de beste series voor jong en oud. De informatieve dvd’s of documentaires vind je terug bij de informatieve boeken.

Neem een kijkje in de collectie

 

Luisterboeken

Lezen met je ogen dicht? Het kan met een luisterboek of Daisy luisterboek.

Luisteren naar een verhaal kan met een luisterboek. Dat is een boek dat wordt voorgelezen door één of meerdere voorlezers. Vroeger waren luisterboeken vooral voor slechtzienden, maar tegenwoordig worden ze ook bij het grote publiek steeds populairder. Lekker voor op de achterbank van de auto, voor het slapengaan of gewoon in plaats van lezen.

Een Daisy luisterboek is een geluidsopname van een voorgelezen boek op een cd-rom. Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen die niet of moeilijk gewone boeken kunnen lezen.

Meer over Daisy luisterboeken vind je onder de rubriek Leeshulp en bij Luisterpuntbibliotheek.

 

De audiokrant

Wil je de krant beluisteren, dan kan dat in de bibliotheek vanaf 1 januari 2019 via de toepassing De Audiokrant van Kamelego. Elke nacht zet Kamelego de integrale krant om naar een audiobestand. Zo kan ’s ochtends werkelijk iedereen genieten van de heldere opinies en ontluisterende journalistiek van de zeven Vlaamse kranten: De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.

Blinden en slechtzienden, mensen met een motorische beperking, dyslectici, anderstaligen, ... kortom, iedereen met een leesbeperking.