De Bib op school

Introductiebezoeken

De bibliotheek organiseert, bij aanvang van elk schooljaar, introductiebezoeken voor de lagere scholen waarbij de leerlingen wegwijs gemaakt worden in de bibliotheek en waarbij zij worden meegenomen in een traject van zelfstandigheid. Een bezoek duurt 60 min en is aangepast aan de groeiende vaardigheden van de leerlingen aan de hand van de leerplannen.
 

U kan als leerkracht van het middelbaar onderwijs of avondonderwijs ook introductiebezoeken aanvragen voor uw leerlingen. We bespreken samen hoeveel tijd u kan uittrekken voor een bezoek en welke informatie moet worden meegegeven.

Lees meer

Klassikale bezoeken

Vanaf het 1ste leerjaar komen de klassen van de Tervuurse lagere scholen ongeveer om de 3 weken naar de bibliotheek voor het ontlenen van boeken. De leerlingen lenen 2 of 3 boeken uit op de lenerskaart bestemd voor het uitlenen van boeken in klasverband. Als leerkracht houdt u het totaaloverzicht via de Mijn Bibliotheek webtoepassing.

Bent u leerkracht van het middelbaar onderwijs of avondonderwijs en wenst u ook graag gebruik te maken van de mogelijkheid om boeken in klasverband te ontlenen? Maak dan een afspraak via bibliotheek@tervuren.be.

Reiskoffers en Schatkisten

De reiskoffers en schatkisten werden samengesteld met leesbevordering als belangrijkste doelstelling. We willen het lezen promoten door er iets leuks van te maken, door de leerlingen spelenderwijs te stimuleren boeken te ontdekken en plezier te ondervinden in het lezen ervan.

Een reiskoffer of schatkist aanvragen kan telefonisch 02 766 52 03 of via bibliotheek@tervuren.be.

Meer info over de reiskoffers vind je hier.

Meer info over de schatkisten vind je hier.

 

Themakoffers

De leerkrachten kunnen in de Bib verschillende themakoffers uitlenen. Hierin zitten – behalve veel boeken – lessuggesties en inspiratiemateriaal om mee aan de slag te gaan.

De beschikbare themakoffers voor lager onderwijs zijn:

  • De Grote Oorlog (3de graad lager/1ste graad middelbaar onderwijs)
  • Milieu/afval 
  • Verkeer(sveiligheid) 
  • Gezond eten en bewegen
  • Oorlog en vrede 
  • Pesten 
  • Rouwen

Wens je een themakoffer of een leeskoffer op maat te laten samenstellen? Dat kan ook!

Een koffer aanvragen of reserveren kan telefonisch op het nummer 02 766 52 03 of via mail bibliotheek@tervuren.be.

 

Leeslijsten

Werk je met leeslijsten in de klas?

We geven je graag advies bij het samenstellen en updaten van leeslijsten. De leeslijsten worden bovendien op de computers in de bibliotheek gepubliceerd, onder de vorm van een aangemaakte lijst in de catalogus. Daardoor kunnen de leerlingen gerichter gaan zoeken.

Daarnaast voorzien we graag genoeg boeken om aan de vraag van de leerlingen te voldoen. Aarzel dus niet om contact op te nemen met de bibliotheek en de leeslijsten door te sturen.

Klasse Lerarenkaart

Met je Lerarenkaart geniet je van heel wat voordelen en kortingen. Een waardering voor elke leraar en onderwijsprofessional!

Kom ze afhalen in de Bib!

Lees meer