Kom op consultatie bij onze Digidokters

Een digidokter? Wat is dat nu weer?

‘Een digidokter? Wat is dat nu weer?’, hoor ik je denken. Nee, het is geen dokter die medische vragen online beantwoordt. Het is wel iemand bij wie je terecht kan met alle vragen over computers, tablets, internetaansluitingen, smartphones, enzovoort.

Bibliotheekmedewerkers krijgen van bezoekers dan ook frequent vragen over het gebruik van digitale tools. En die vragen handelen heus niet alleen over het gebruik van de catalogus.

Om op die vragen een antwoord te formuleren organiseerde de bibliotheek de afgelopen jaren meerdere cursussen. Daaruit bleek echter dat de cursus niet steeds beantwoordde aan de verwachtingen. Het startniveau of het tempo van de cursus lag te hoog, de vragen van de deelnemers waren te uiteenlopend…

Met een individuele begeleiding willen we dit opvangen. Hiermee verlagen we de drempel omdat ook de angst "een domme vraag" te stellen wegvalt. Dat neemt niet weg dat terugkomende onderwerpen en vragen toch nog in een cursus kunnen worden gegoten.

Voortaan zal de bibliotheek dus elke donderdag, behalve tijdens schoolvakanties, van 10u tot 13u en van 13u tot 16u met de Digidokters dienst doen als ICT-helpdesk of eerstelijns-hulpverlening.

Anders dan bij de dokter is het echter niet de bedoeling dat wij je laptop of computer ter plaatse depanneren of privécursus geven. We helpen je wel op weg! Weet de Digidokter het antwoord niet meteen? Dan duikt hij de bibliotheekcollectie in of gebruikt hij internet en zoekt hij samen met de jou naar een goede oplossing.

Verplicht een afspraak te boeken via digidokter@tervuren.be